Saradnja studenata i preduzetnika na nov i jedinstven način kroz A2B program

Program „Academic To Business“ (A2B) rezultat je višegodišnje uspešne saradnje organizacija „Centar za razvoj liderstva“ i ENECA koje sprovode programe „Pokreni se za budućnost“ i „Pokreni se za posao“. Ovi programi imaju za cilj da podrže, osnaže i motivišu mlade, preduzimljive pojedince da doprinesu razvoju svog grada i društva u celini.

Sinergijom akademske i preduzetničke zajednice stvorena je prilika za kreiranje novih poslovnih modela i inovativnih praksi koji istovremeno motivišu mlade da se bave preduzetništvom i unapređuju poslovno okruženje. Učešćem u programu „A2B“ studenti su imali priliku da znanje stečeno na fakultetu primene u praksi, upoznaju i analiziraju realne probleme preduzetnika, razviju kritički način razmišljanja, rade u timu, razmene ideje, veštine i iskustvo kao i da razviju veštine prezentovanja ideje i zdrav takmičarski duh.

Preduzetnici su, sa druge strane, bili u prilici da sarađuju sa mladim i proaktivnim ljudima, steknu uvid u drugačiji pristup u prevazilaženju poslovnih izazova, dobiju nova, moderna, originalna rešenja za unapređenje svog poslovanja i nakon promene rešenja, možda postanu i konkurentniji u svojoj oblasti rada. U programu su učestvovali preduzetnici podržani kroz ranije cikluse programa „Pokreni se za posao“ Dragoslava Gavrilović, Irena Ilić, Biljana Jovanović, Snežana Gregović, Marko Mitić i Nikola Milošević.

Nakon trodnevne intenzivne obuke sa trenerima i mentorima iz ENECA i uz stalnu komunikaciju sa svojim preduzetnikom, studentski timovi su iznedrili originalna i inovativna rešenja za preduzetnike u oblasti marketinga, optimizacije proizvodnje i inovacija koja su predstvaili stručnom žiriju. U žiriju je pored predstavnika grada, kompanije Filip Moris koja finansijski podržava ovaj program i predstavnika civilnog sektora i Ekonomskog fakulteta bila i Tatjana Đorđević, uspešna preduzetnica, prodržana kroz program „Pokreni se za posao“ 2009. godine. Tatjana je sa zadovoljstvom učestvovala u žiriju ispred svoje firme AV Mehanik koja uspešno posluje i ovo je još jedan dokaz o uspešnosti i dugovečnosti saradnje preduzetnika podržanih kroz naše programe podrške i ENECA-e. 

Prvo mesto osvojio je tim Aleksandra Dinčića koji je radio sa vlasnicom radnje za proizvodnju kolača i torti „Slatka korpica“ Irenom Ilić. Drugoplasirani tim je tim studenta Marka Đorđevića, čiji je klijent bila Snežana Gregović i njena radnja za predmete od kože „Da Da Bags“, a trećeplasirani tim Martine Veselinović, radio je sa pekarskom radnjom „Frigoled plus“ i preduzetnicom Dragoslavom Gavrilović. Pored stipndija za studente, nagrađeni su i preduzetnici koji će, osim novih, modernih i originalnih rešenja koja su ponudili studenti, od kompanije "Filip Moris" dobiti finansijsku podršku za sprovođenje tih rešenja.


prezent komisija 

marko irena

DSC 2871 pobednički tim


 

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker