Potpisani ugovori o donaciji u opštinama Kuršumlija I Žitorađa

18.02. - 20.02.2013.

Ovih dana, ENECA je potpisala Ugovore o donaciji sa 25 novih korisnika sa teritorija opština Kuršumlija i Žitorađa. U svečanoj atmosferi, prisutnima se obratila koordinatorka projekta Marija Stanković i poželela uspeh u radu novim preduzetnicima. Svečanostima su se pridružili poverenici za izbeglice Kuršumlije i Žitoradje, Slavoljub Milojević i Bratislav Micić kao i predsednik opštine Žitorađa Goran Stojković


 

Ova grupa ljudi će zahvaljujući projektu Ekonomsko osnaživanje kao sredstvo za integraciju izbeglica, interno raseljenih lica I povratnika čiji je donator Evropska unija preko Delegacije EU u Republici Srbiji, biti u mogućnosti da sopstvenim radom obezbedi redovne prihode za svoje porodice.

Svaki od korisnika ovih donacija će dobiti opremu vrednu do 2000 EUR, u vidu opreme potrebne za otpočinjanje ili razvoj postojeće poslovne aktivnosti, seriju poslovnih I stručnih obuka kao I kontinurano savetovanje I podršku u poslovanju. Obaveze korisnika će biti da registruju svoju poslovnu aktivnost, kao I da odrade 15 sati društveno korisnog rada za lokalnu zajednicu.


 

ENECA će narednih dana započeti sa nabavkom opreme za nove korisnike kao i sa organizacijom ostalih aktivnosti predviđenih projektom.


2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker