Konferencije, sajmovi i forumi u novembru

Novembar je bio veoma aktivan mesec, kako iz ugla brojnih održanih prezentacije programa „Pokreni se za posao“ po Srbiji, tako i po događajima u kojima je tim ENECA/Pokreni se za posao imao aktivno učešće.

Pored Belgrade Venture Foruma, o kome smo već pisali; gde je pored prezentovanja programa „Pokreni se za posao“, menadžer projekta Milivoje Jovanović bio i deo žirija koji je ocenjivao izvodljivost i perspektivnost ideja mladih preduzetnika, učesnika na forumu; mesec novembar obeležila je i 5. Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu u Nišu kao i sajam Biznis Baza u Beogradu.

Konferencija o ženskom preduzetništvu održana je 22.11.2013. u Hotelu Tami u Nišu i okupila je veliki broj dama iz ministarstava Republike Srbije, ali i brojne preduzetnice kao i gošće iz susednih zemalja, poput Bugarske. Govorilo se o poziciji žene i njihovoj brojnosti u državnim institucijama, na važnim pozicijama, kao i u preduzetništvu; o preprekama ali i olakšicama i programima koji su namenjeni isključivo ženama preduzetnicama i tom prilikom predstavljen je program „Pokreni se za posao“. Uspešne preduzetnice, podržane kroz program „Pokreni se za posao“ imale su priliku da predstave sebe i svoje proizvode kao učesnice konferencije. NVO ENECA bila je suorganizator konferencije, zajedno sa Privrednom komorom Niš.

konferencija 01konferencija 02konferencija 03konferencija 04konferencija 05konferencija 06

Sajam Biznis Baza održana je u Hali 1 beogradskog sajma od 27-29.11.2013. Na štandu ENECA-e i programa „Pokreni se za posao“ svakog dana, svoje proizvode i usluge predstavljali su klijenti podržani kroz program „Pokreni se za posao“. Tako su posetioci sajma mogli da se upoznaju sa jedinstvenim suvenirima Marije Stanojlović, domaćom zimnicom poljoprivrednih gazdinstava Božić, Dimitrijević, Pavlović i Milošević, sa divnim tortama i kolačima „Tortine“ Aleksandre Blanuše Knežević iz Beograda, dečijom odećom "ZUMO"  Tanje Matijević, pelenama od bambusovog platna „Daj Daj“ Sonje Dakić, prirodnim sokovima „Zdravo produkt“, zatim unikatnim modnim torbicama Ane Šurdilović iz Niša, kao i oslikanim predmetima od stakla Ivane Milijev i brojnim drugim. Sajam je trajao tri dana, a priliku da predstavi svoje proizvode iskoristilo je 32 klijenata.

biznis baza 01biznis baza 03biznis baza 04biznis baza 02biznis baza 05biznis baza 06biznis baza07

Program „Pokreni se za posao“ realizuje se već 5.-u godinu za redom, uz podršku kompanije Filip Moris. Do sada je podržano 278 klijenata, a ove godine bira se još 100 najperspektivnijih ideja iz cele Srbije. Konkurs traje do 31.12.2013. godine, a nakon selekcije i odabra poslovnih ideja koje će biti podržane, juna i jula 2014. slede nabavka i isporuka opreme novim klijentima.

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker