Poziv za pomoć za područja ugrožena poplavama u Srbiji

Kao što Vam je poznato, nakon kiša, nezapamćene i najgore poplave u modernoj istoriji Balkana i dalje odnose ljudski živote, uništavaju kuće ali ugrožavaju i privredu u Srbiji. Prema navodima AP, više od 20.000 Srba moralo je da napusti svoje kuće.

Privreda je u jako lošem stanju, a upravo je jaka privreda potrebna da nakon ovog kritičnog stanja izvuče Srbiju dalje na noge. Prema navodima PKS, oko 11 % svih registrovanih privrednih subjekata nalazi se upravo u opštinama pogođenim poplavama.Radi se o oko 11.500 preduzeća i 26.000 preduzetničkih radnji a svakako najveću materijalnu štetu u poplavama pretrpele su poljoprivreda i infrastruktura – saobraćajna i energetska i vodoprivredni objekti. Potrebna je hitna reakcija, kako bi se sprečilo da štete nastale nakon poplave ne pređu 10 odsto, jer bi to značajno ugrozilo privredu Srbije u narednom periodu.

ENECA je nevladina organizacija iz Niša sa gotovo desetogodišnjim iskustvom u radu sa preduzetnicima, pokretanjem i pružanjem pomoći poljoprivrednim gazdinstvima kao i malim i srednjim porodičnim biznisima. Nakon uspešno realizovanog prošlogodišnjeg programa „Pokreni se za posao“, podržani uspešni klijenti ENECA-e nalaze se širom Srbije i delom su ugroženi trenutnim stanjem i poplavama.

 

Sa iskustvom na terenu i velikom mobilnošću, ENECA-ini zaposleni su već krenuli da obilaze ugrožena područja i pružaju podršku svojim klijentima ali i svim ljudima ugroženim u poplavama kako bi pomogli u saniranju posledica i umanjili nastalu štetu, spasili šta se od useva može spasiti i pružili pomoć u ponovnom pokretanju proizvodnje.

 

ENECA je specijalizovana za podršku u vidu doniranja neophodne opreme za rad, pružanju stručnih i specijalizovanih obuka, obavljanju konsultantskih aktivnosti kao i adaptaciji privrednih objekata. Svoju ekspertizu i resurse trenutno obilato koristi kako bi pomogla u saniranju šteta nastalim na objektima i postrojenjima za proizvodnju, kako bi celokupna privreda Srbije pretrpela što manju štetu i nastavila sa dobrim tempom koji je neophodan za saniranje posledica poplava!

 

Ali, ne možemo sve sami i porebna nam je i VAŠA pomoć! u vidu novca, opreme, građeviskog materijala kako bi se sanirala šteta nastala na objektima za proizvodnju.

Molimo Vas da se uključite u akciju pomoći i kontaktirate ENECA-u za saradnju.

 

Kontakt telefoni, mail adrese, website:

+381 (0) 18 24 03 06

+381 (0) 18 24 03 06

+381 (0) 60 600 50 17

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ,

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

www.eneca.org.rs, www.pokrenisezaposao.rs

 

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker