Solidarnost i reakcija zaposlenih u kompaniji Filip Moris, uz saradnju sa ENECA-om kao implementacionim partnerom, rezultirala je prikupljanjem sredstva i doniranjem za obnovu škola u Paraćnu koje su oštećene u majskim poplavama. Zaposleni kompanije su odabrali da donacija bude namenjena Tehničkoj školi, koja je i pretrpela najveću štetu u poplavama, zatim Mašinsko-elektrotehničkoj školi i osnovnoj školi Đura Jakšić, kako najveći broj dece čiji su domovi pretrpeli poplavu ide u tu školu.

Školi Đura Jakšić isporučena je interaktivna table, projektor i laptop u cilju restauracije kabineta za učenje stranih jezika, u okviru informatičkog kabineta. Isporuka opreme obavljena je već marta meseca.

Za Mašinsko-elektrotehničku školu naručena i isporučena oprema namenjena stručnim kabinetima za obuku i praktičan rad učenika koja je bila uništena u poplavama, a koja je neophodna za obučavanje novih generacija učenika ove škole.

Tehnološka škola je pretrpela najveću štetu u poplavama, pa je samim tim i najveći deo sredstava namenjen za pomoć ovoj školi. Početkom marta, sanacija postojećeg i izrada novog nameštaja za 3 specijalizovana kabineta Tehnološke škole je krenula, a takođe je paralelno definisana oprema za stručne školske kabinete, koja je u narednom periodu naručena i isporučena. Na ovaj način, opremljena su potpuno 3 kabineta, kabinet za obuku frizera, kabinet za obuku manikira i pedikira kao i pekarski kabinet što će omogućiti da se u svakoj novoj generaciji oko 100 učenika obučava i postiže odlične rezultate na takmičenjima tokom školovanja, što je dugogodišnja praksa ove škole, kao i da pokrenu uspešnu preduzetničku karijeru nakon školovanja.

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker