Ministarstvo privrede je raspisalo konkurs u okviru programa koji se realizuje u okviru Godine preduzetnistva I koje Ministarstvo privrede sprovodi sa Fondom za razvoj i Razvojnom agencijom Srbije. Za njegovu realizaciju Ministarstvo privrede je opredelilo 150 miliona dinara za dodelu bespovratnih sredstava, dok je Fond za razvoj za kreditiranje preduzeća i preduzetnika opredelio 350 miliona dinara.

Cilj je pružanje podrške osnivanju novih preduzeća, podsticanje zapošljavanja I održivog I sveobuhvatnog razvoja.

Za sredstva po ovom programu mogu aplicirati nezaposlena lica, postojeći preduzetnici, mikro i mala preduzeća, koja su registrovana u APR-u, najranije u godini koja prethodi godini podnošenja zahteva.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava koja mogu da učestvuju najviše do 20 odsto u strukturi ukupnog ulaganja.

Detaljnije informacije o ovom pozivu mogu se naći na sajtu Ministarstva privrede, ili na sledećem linku:  http://www.privreda.gov.rs/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-finansijsku-podrsku-za-pocetnike-u-poslovanju/

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker