ENECA potpisala 49 novih ugovora

U Gradskoj kući, u Nišu, 27. oktobra ENECA je potpisala četrdeset i devet ugovora o donaciji sa izbeglim i interno raseljenim licima u okviru projekta "Podrška izbeglim i interno raseljenim licima u Srbiji"

U okviru projekta "Podrška izbeglim i interno raseljenim licima u Srbiji" koji se sprovodi u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) ENECA je 27. oktobra u Gradskoj kući u Nišu potpisala 49 ugovora o donaciji sa izbeglim i interno raseljenim licima, sa prebivalištem u Nišu, uključujući i manji broj socijalno ugroženih lokalnih stanovnika.

Ovi ugovori predstavljaju pomoć u opremi i materijalu prosečne vrednosti do 1.500,00 evra, a namenjeni su izbeglim i interno raseljenim licima da realizuju svoje poslovne ideje ostvarujući na taj način ekonomsku samostalnost u procesu integracije.

Potpisnici ugovora su sa svojim poslovnim idejama uspešno prošli proceduru dve faze odabira, dokazavši njihovu održivost i isplativost. Opremu su dobili na korišćenje za osnivanje i razvoj biznisa koji će njima i njihovim porodicama omogućiti redovne izvore prihoda.

Podržani korisnici će pohađati poslovne i stručne obuke, i obaviti 15 časova društveno korisnog rada, dok ENECA izvrši nabavku tražene opreme.

Na ENECA-inu adresu stiglo je ukupno 110 prijava, od čega je registrovano 8 izbeglih lica, 72 interno raseljena, 7 socijalno ugroženih lokalnih stanovnika, i 23 lokalna stanovnika sa prethodnim statusom izbeglih.

Prema vrsti delatnosti za koju su se prijavljivali, najveći procenat 67,27% je zainteresovan za uslužne delatnosti, za zanatske interesovanje je pokazalo 18,18%, dok je za poljoprivredne delatnosti iskazano najmanje interesovanja 14,55%.

 

 

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker