Potpisani Ugovori o donaciji u Merošini

U okviru projekta “Podrška zapošljavanju i unapređenju života izbeglica i interno raseljenih lica u Srbiji”, koji finansira EU, uz finansijsku podršku opština uključenih u projekat, ENECA je potpisala ugovore sa 22 izbegla i interno raseljena lica i manjim brojem lokalnih socijalno ugroženih stanovnika sa teritorije opštine Merošina.

U petak, 04.11.2011., u svečanoj Sali skupštine opštine Merošina, uz prisustvo predsednika opštine Merošina g-dina Slobodana Todorovića i lokalnih partnera, g-dja Marija Stanković, koordinator projekta je ispred ENECA-e potpisala Ugovore o donaciji sa korisnicima.

Potpisnici ugovora su tokom juna i jula poslali svoje prijavne formulare, a tokom avgusta i septembra uspešno prošli kroz dve faze selekcije sprovedene od strane ENECA-e a u saradnji sa lokalnim partnerima. Oprema koju će dobiti u okviru ovog projekta za pokretanje/razvoj biznisa, obezbediće redovne izvore prihoda njima i članovima njihovih porodica. Prosečna vrednost donacije iznosi 2.000,00 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Osim potrebne opreme, korisnici će u okviru donacije dobiti i obuke, poslovne i stručne, čiji je cilj da se obezbedi bolji i uspešniji početak i razvoj njihovog biznisa. Svi potpisnici ugovora će biti u obavezi da svoju poslovnu aktivnost registruju, kao i da uzmu učešće u akciji društveno korisnog rada u trajanju od 15 sati.

Inače, ukupan broj registrovanih prijava koje su pristigle na ENECA-inu adresu je 37, od čega 7 izbeglih, 22 interno raseljena lica i 8 lokalnih stanovnika. Procenat prijava prema vrsti delatnosti kod ove ciljne grupe iznosi 86,49% zainteresovanih za poljoprivredne aktivnosti, 10,81% za uslužne delatnosti, i svega 2,70% sa predloženim proizvodnim delatnostima.

 

 

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker