Treća faza projekta “Smanjenje siromaštva kroz podršku start up biznisa”

Philip Morris Operations i ENECA Niš, potpisali su 22. septembra 2011. godine Ugovor o saradnji na trećoj fazi projekta „Smanjenje siromaštva kroz podršku start-up biznisa“. Ukupna vrednost projekta, koji finansira Philip Morris iznosi 11,77 miliona dinara.

Nastavkom saradnje između društveno odgovornih kompanija i nevladinog sektora, u narednih devet meseci koliko će trajati ovaj projekat, biće podržano još 55 klijenata što zajedno sa do sada podržanih 102 klijenta u prethodne dve faze projekta čini ukupno 157 malih biznisa na teritoriji Grada Niša.

Projekat je namenjen svim zainteresovanim licima sa zdravom poslovnom idejom za započinjanje ili razvijanje/proširivanje poslovne delatnosti, a koja će im obezbediti zapošljavanje i redovne izvore prihoda.

Svih 55 klijenta koji potpišu ugovore o donaciji dobiće opremu prosečne vrednosti od 180.000,00 RSD, uz obavezne prateće obuke, poslovne i stručne, kao i poslovno savetovanje u toku osnivanja i/ili proširenja, kako bi se dodatno osigurala održivost podržanih biznisa. Podržani klijenti imaće obavezu da registruju svoju poslovnu delatnost, obave 15 časova društveno korisnog rada, i izvrše povraćaj od 20% od vrednosti granta, prilikom dobijanja opreme.

Informativna kampanja, kojom će projektni ciljevi i sam projekat biti bliže predstavljeni zainteresovanim podnosiocima prijave, kao i omogućeno preuzimanje prijavnih formulara uz detaljna objašnjenja o načinu i uslovima konkurisanja započeće sredinom novembra, o čemu će detaljnije informacije biti dostupne putem medija, kao i na internet stranici ENECA-e

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker