ENECA nastavlja saradnju sa DIN PMI

NVO ENECA je danas u Gradskoj kući u Nišu potpisala ugovor o nastavku saradnje sa DIN Fabrika duvana a.d. Nis u sastavu Filip Moris Internacional na projektu “Smanjenje siromaštva kroz podršku start-up biznisa”, ukupne vrednosti 9,6 miliona dinara.

Ovim projektom će u narednih devet meseci biti podržano još 45 klijenata, start-up biznisa, koji će dobiti opremu u vrednosti od oko 180.000,00 dinara, uz obavezne prateće obuke i poslovno savetovanje, kako bi se dodatno osigurala održivost podržanih biznisa.

Projekat je namenjen svim zainteresovanim licima sa zdravom poslovnom idejom za započinjanje ili proširivanje poslovne delatnosti, koja će im obezbediti zapošljavanje i redovne izvore prihoda. Podržani klijenti, biće u obavezi da registruju svoje poslovnu delatnost, obave 15 časova društveno korisnog rada, i izvrše povraćaj 20% vrednosti granta, prilikom dobijanja opreme.

Informativna kampanja počinje prve polovine decembra, u toku koje će zainteresovana lica dobiti detaljne informacije o ciljevima projekta, uslovima prijavljivanja, kao i omogućeno preuzimanje prijavnih formulara uz detaljna objašnjenja za popunjavanje istih.

Detaljan raspored održavanja informativnih sastanaka, biće objavljen do kraja novembra na internet strani NVO ENECA.

Saradnjom između DIN Niš PMI i NVO ENECA, koja je započela 2009. godine, u Nišu je već podržano 50 klijenata, start-up biznisa od kojih 90% ostvaruje prihode.

ENECA je svojim dosadašnjim aktivnostima , u saradnji sa HELP-om, finansirana od strane nemacke I holandske vlade, Delegacije EU, te kroz saradnju sa LEDIB programom, podržala više od 1200 klijenata.

 

 

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker