Potpisani Ugovori o donaciji u Kuršumliji

U okviru projekta “Podrška zapošljavanju i unapređenju života izbeglica i interno raseljenih lica u Srbiji”, koji finansira EU, uz finansijsku podršku opština uključenih u projekat, ENECA je potpisala ugovore sa dodatnih 8 izbeglih i interno raseljenih lica sa teritorije opštine Kuršumlija.
U četvrtak, 23.02.2012., u svečanoj Sali skupštine opštine Kuršumlija, uz prisustvo predsednice opštine Kuršumlija g-dje Vesne Jakovljević i poverenika g-dina Slavka Milojkovića, g-dja Marija Stanković, koordinator projekta je ispred ENECA-e potpisala Ugovore o donaciji sa korisnicima.
Potpisnici ugovora su tokom juna i jula 2011.poslali svoje prijavne formulare, a tokom avgusta i septembra uspešno prošli kroz dve faze selekcije sprovedene od strane ENECA-e a u saradnji sa lokalnim partnerima. Oprema koju će dobiti u okviru ovog projekta za pokretanje/razvoj biznisa, obezbediće redovne izvore prihoda njima i članovima njihovih porodica. Prosečna vrednost donacije iznosi 2.000,00 EUR u dinarskoj protivvrednosti.
Osim potrebne opreme, korisnici će u okviru donacije dobiti i obuke, poslovne i stručne, čiji je cilj da se obezbedi bolji i uspešniji početak i razvoj njihovog biznisa. Svi potpisnici ugovora će biti u obavezi da svoju poslovnu aktivnost registruju, kao i da uzmu učešće u akciji društveno korisnog rada u trajanju od 15 sati.

 

 

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker