Obuka za preduzetnike i mala preduzeća iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija

“Primena informaciono - komunikacionih tehnologija (IKT) u privredi je na niskom nivou. Cilj ovog projekta je obuka privrednika da koriste IKT u poslovanju. Programom će biti podržano od 60 do 80 preduzeća i preduzetnika. ENECA će za njih organizovati niz obuka od septembra do decembra“, rekao je Dušan Pavlović, saradnik ENECA-e, na današnjoj konferenciji za novinare povodom početka projekta „Promocija elektronskih komunikacija i informacionog društva među preduzetnicima i malim preduzećima na teritoriji jugoistočne Srbije“. Neke od planiranih tema za obuke su elektronska trgovina, elektronsko poslovanje, elektronsko bankarstvo, elektronska uprava, zaštita potrošača, rekao je Pavlović


              

 

Marko Ivančević iz Uprave za digitalnu agendu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva kazao je da je ministarstvo izabralo 22 od 66 projekata prijavljenih na konkurs, među kojima i ENECA-in. „Drago nam je da učestvujemo u ovom projektu i pratićemo kako će se odvijati“, dodao je Ivančević.

„Drago mi je da je ovaj projekat podržan i da je prepoznata potreba za promocijom IKT u preduzetništvu. Mali preduzetnici u Srbiji nemaju mnogo znanja o elektronskom poslovanju. To što je ovaj program namenjen najširiem krugu privednika je razlog što želimo da ga podržimo“, izjavio je Svetislav Pantić iz Regionalne privredne komore Niš. I Ivan Petković iz Regionalne razvojne agencije je saglasan da je usmerenost ovog projekta na mala preduzeća veoma važna.

Cilj projekta je obuka malih privrednika sa teritorije jugoistočne Srbije u oblasti IKT radi unapređivanja poslovanja. Ciljna grupa su preduzetnici i predstavnici malih preduzeća iz pomenute oblasti. Obuke namenjene preduzetnicima će obuhvatati sve oblasti sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

Konkurs za učešće u obuci biće raspisan za dve nedelje na sajtu www.eneca.org.rs. Projekat sprovodi ENECA, a finansira Ministrastvo kulture, informisanja i informacionog društva. Partneri na projektu su Regionalna privredna komora Niš i Regionalna razvojna agencija Jug.

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker