Startech logo ver 1-min

I INFO DAN PROGRAMA STARTECH – ČAČAK

StarTech program, koji sprovodi Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) uz podršku kompanije Philip Morris, a u saradnji sa ENECA, usmeren je na podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji tokom perioda od tri godine.

Programom se podstiče ubrzanje rasta srpskih kompanija i transformacije tradicionalne ekonomije u digitalnu, izvozno orijentisanu ekonomiju zasnovanu na znanju i inovacijama, dok se direktnim korisnicima programa smatraju mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnici, i timovi sastavljeni od fizičkih lica.

Prvim godišnjem konkursom ovog programa biće dodeljeno ukupno milion dolara bespovratnih finansijskih sredstava i do 1.000 sati ekspertske podrške za realizaciju biznis planova, pri čemu se vrednost pojedinačnih grantova kreće od 15.000 do 100.000 dolara, u zavisnosti od korisnika i vrste podrške.

U cilju što boljeg informisanja potencijalnih aplikanata uspešno je održan prvi info dan programa u utorak 06.04.2021 u prostorijama Naučno tehnološkog parka Čačak. Predavanje je organizovano uživo, dok svi koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju, imali su priliku da se pridruže online (live-stream).

Više informacija možete pronaći na http://skr.rs/za0k ili https://startech.org.rs/.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *