????????????????????????????????????

Održana prva obuka u okviru projekta “Aid for Trade- Support to Productive Capacities in the Agro–industrial Sector”

U utorak, 23. oktobra, održana je prva radionica i obuka u okviru projekta “Aid for Trade- Support to Productive Capacities in the Agro–industrial Sector” u prostorijama Poljoprivrednog kluba u Beogradu.

Radionici “Poslovno planiranje i podrška poslovanju” je prisustvovalo 17 predstavnika preduzeća sa najvećim potencijalom koji su izabrani u okviru konkursa za učešće na projektu. Ispred UNDP-a, Goran Simunović- koordinator projekta, pozdravio je učesnike i otvorio radionicu.

DSC 0053

Projekat “Aid for Trade- Support to Productive Capacities in the Agro–industrial Sector” finansira Vlada Ruske Federacije, a implementira Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Cilj projekta je da osnaži podržane biznise kroz širenje i rast poslovanja, poboljšanje konkurentnosti i pozicioniranja na tržištu, diverzifikaciju postojećeg asortimana baziranog na potrebama tržišta, stvaranje dodate vrednosti, procesa sertifikacije, promocije izvoza i pristupa novim tržištima. Konkursom je izabrano 17 mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika koji imaju izvozni potencijal i spremni su na uvođenje i implementaciju međunarodnih standarda iz oblasti bezbednosti hrane.  

Korisnicima projekta će biti obezbeđene obuke iz različitih oblasti poslovanja (planiranje, marketing, brendiranje, pravna, poslovna i akceleratorska podrška, implementacija inovacija, prodaja, izvori finansiranja, itd.), konstantna mentorska podrška, kao i učešće na odabranom regionalnom sajmu hrane i pića i promotivno-prodajnim aktivnostima. Pored toga, pet učesnika sa najvećim potencijalnom dobiće priliku za implementaciju HACCP, ali i drugih standarda koji su veoma bitni za buduće širenje tržišta i izvoz.

Radionici “Poslovno planiranje i podrška poslovanju” je prisustvovalo 17 predstavnika preduzeća sa najvećim potencijalom koji su izabrani u okviru konkursa za učešće na projektu i ovo je prva u nizu radionica koja će biti održana u narednom periodu. 

Comments are closed.