PROGRAM ZNANJEM DO POSLA (3)

Otvoren Job Info Centar Niš u okviru projekta Znanjem do posla

Job Info Centar je otvoren u Nišu (TPC Kalča, prvi sprat, lokal CI-89) u sklopu projekta Znanjem do posla, (E2E) koji je osmogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije, osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih u Srbiji.

Usluge karijernog vođenja i savetovanja koje nudi ovaj centar namenjene su mladima kako bi spoznali svoje sposobnosti i potencijale, bili karijerno informisani i doneli adekvatne odluke u domenu izbora zanimanja, obuka, obrazovanja, planiranja karijere i pripreme za tržište rada. U karijernim centrima u pet gradova sprovode se, neposredno i online, individualna i grupna savetovanja, informisanja o mogućnostima zapošljavanja, obučavanja, daljeg obrazovanja, povezuju se mladi i poslodavci u cilju unapređenja zapošljivosti i zapošljavanja mladih.

Usluge koriste mladi u školskom (osnovna, srednja škola, fakultet) i van školskog sistema i mladi koji se nalaze na tržištu rada. Cilj je pružiti sveobuhvatan set usluga sa raznovrsnim alatima za rad sa mladima različitog uzrasta i različitih potreba (upis srednje škole, upis fakulteta, priprema za tržište rada, pronalaženje zaposlenja, adekvatnih obuka…), u razvoju veština za upravljanje karijerom.

 • Individualno karijerno vođenje i savetovanje

Na individualnim sesijama u trajanju od 30 min do sat vremena, karijerni praktičar u direktnom razgovoru sa mladom osobom definiše zajedničke ciljeve rada. Kroz individualne sesije se radi na razumevanju ličnih vrednosti, osobina i interesovanja, vrši se informisanje o mogućnostima daljeg obrazovanja, mogućnostima zapošljavanja ili daljeg obučavanja i kreira se plan, odnosno zajednički se definišu koraci koji su neophodni u dolaženju do cilja koje je mlada osoba postavila zajedno sa karijernim praktičarem. Individualni rad se najčešće obavlja u karijernom centru, a ponekad u skladu sa prethodnim dogovorom i u prostorijama škole/fakulteta. Individualno karijerno vođenje se može organizovati i u online formi.

 • Grupno karijerno vođenje i savetovanje

Na grupnim sesijama u trajanju od 30 min do sat vremena, karijerni praktičar/i sa grupom mladih osoba radi na karijernom informisanju – podeli značajnih informacija o daljem školovanju i/ili mogućnostima za zapošljavanje, približavanju prethodno definisanih tema od značaja za grupu, organizuju se realni susreti sa poslodavcima i predstavnicima određenih zanimanja u cilju upoznavanja sa određenim profesijama. Organizuju se I grupne karijerne radionice na temu: Pisanje radne biografije; intervju sa poslodavcem.

Nezaposlenim licima Job Info Centar Niš pruža:

 • Mogućnost uključivanja u prakse i obuke na radnom mestu
 • Povezivanje sa potencijalnim poslodavcima
 • Informisanje o zanimanjima i profesijama, poslodavcima i aktuelnim slobodnim radnim mestima
 • Individualno savetovanje prilikom donošenja odluka relevantnih za razvoj karijere
 • Radionice na temu pisanja cv, pripreme motivacionog i propratnog pisma
 • Pripremu za prvi susret sa poslodavcem, simulaciju intervjua
 • Radionice za aktivno traženje posla

Poslodavcima Job Info Centar Niš nudi:                       

 • Stručnu pomoć u regrutaciji i selekciji kandidata
 • Povezivanje sa potencijalnim kandidatima za posao
 • Podršku i pomoć u analizi zanimanja i analizi potrebnih kompetencija za obavljanje određenog posla – izrada profila zanimanja i profila kompetencija
 • Podršku i pomoć u razvoju kurikuluma i programa obuka za potrebna zanimanja
 • Podršku u organizaciji obuka na radnom mestu

Posetite nas svakog radnog dana od 08:30-14:00 časova i upoznajte se sa programom Znanjem do posla.

Više detalja možete pronaći na https://www.nis.jobinfo.rs/

Facebook: https://www.facebook.com/jobinfocentarnis

Instagram: https://www.instagram.com/jobinfocentar_nis/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/job-info-centar-nis/

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *