20211119_100916

Potpisani ugovori sa 47 korisnika granta u okviru projekta “Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i ugrožene građane u južnoj i istočnoj Srbiji”

U okviru projektaNove ekonomske mogućnosti za povratnike i ugrožene građane u južnoj i istočnoj Srbiji” koji finansira Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (LDS), ENECA je potpisala ugovore o donaciji vrednoj 3600 evra sa 47 korisnika iz Pčinjskog, Jablaničkog, Pirotskog, Niškog, Borskog i Zaječarskog regiona.

Svi korisnici će u narednom periodu dobiti opremu vrednu 3600 evra za obavljanje poslovne aktivnosti za koju su konkurisali. Obaveze dobitnika granta su registracija poslovne aktivnosti i zapošljavanje minimum dva lica.

U prethodnom periodu 50 korisnika je potpisalo ugovore o donaciji vredne 1500 evra sa obavezom registracije i samozapošljavanja ili zapošljavanja jedne osobe.

U okviru komponente ekonomske podrške, projekat će stvoriti nova polja zapošljavanja za povratnike i ugrožene građane u jugoistočnoj Srbiji, kao I obuke za podršku zapošljavanju. Planirana I organizacija stručne prakse u saradnji sa lokalnim kompanijama za 100 svršenih studenata.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *