18041200 – sajt Novi Pazar

PRVI INFO DAN PROGRAMA “RADIMO ZA PRIRODU!” KOJI PRUŽA PODRŠKU ODRŽIVIM POSLOVNIM INICIJATIVAMA U ZAŠTIĆENOM PODRUČJU U NOVOM PAZARU

U ponedeljak, 27. novembra 2023. godine, sa početkom  od 12 časova, u Regionalnoj razvojnoj agenciji SEDA u Novom Pazaru biće organizovan Info Dan Programa podrške “Radimo za prirodu!”.

Ovaj program koji se sprovodi u okviru projekta “Zajedno za životnu sredinu” ima za cilj pružanje stručnosti, znanja i finansijske podrške poslovnim inicijativama koje žele smanjiti svoj uticaj na životnu sredinu, primeniti inovativne poslovne prakse i stvoriti novu vrednost.

Na Info Danu će biti predstavljanje javnog poziva Programa “Radimo za prirodu!” a svi zainteresovani imati priliku da se informišu o prijavnom procesu, kriterijumima selekcije i koracima ka uspešnoj prijavi.

Prijava za prisustvo na info danu vrši se popunjavanjem upitnika.

Projekat “Zajedno za životnu sredinu” pružiće podršku najmanje 40 poslovnih poduhvata do 31. avgusta 2027. godine, uključujući poljoprivredna gazdinstva, seoska turistička domaćinstva i mala i srednja preduzeća (MSP). Cilj poziva je pomoći pomenutim grupama pri transformaciji poslovanja ka održivom poslovanju.

Učesnici Info Dana će takođe imati priliku da saznaju detalje o podršci koju pruža projekat Zajedno za životnu sredinu. Ova podrška obuhvata kako finansijske aspekte, tako i nefinansijske resurse. Najboljim poslovnim inicijativama nakon tri faze selekcije biće dodeljena finansijska donacija u iznosu od 5 do 10 hiljada američkih dolara i nefinansisjka podrška. Odabrani projekti biće realizovani tokom 2024. godine. Osim finansijke podrške, biće na raspolaganju mentorska i ekspertska podrška uz koju će moći da razvijaju svoja znanja i kapacitete.

Prijave za učešće na Programu “Radimo za prirodu!” primaju se isključivo elektronskim putem na adresu konkurs@eneca.org.rs do 25. decembra 2023. godine.

Ovaj Info Dan predstavlja izuzetnu priliku za poslovne subjekte da saznaju kako mogu doprineti očuvanju životne sredine, unaprede svoje poslovanje i istovremeno stvore vrednost za zajednicu. Budite deo ove inspirativne inicijative i zajedno radimo za prirodu!

Program Radimo za prirodu! realizuje se u okviru petogodišnjeg projekta „Zajedno za životnu sredinu“ koji sprovode Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), udruženjem ENECA, međunarodnom organizacijom The Nature Conservancy (TNC) i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham). 

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *