Projekat „QuesTour“ - Valorizacija i kapitalizacija neistraženih prirodnih, kulturnih i istorijskih resursa u prekograničnoj regiji Bugarska - Srbija (1)

Publikacije projekta QuesTour

Prekogranični projekat QuesTour – Valorizacija i kapitalizacija neistraženih turističkih kulturnih i istorijskih ruta u prekograničnom regionu Bugarska-Srbija, CB007.2.13.225 otkrio je desetine nepoznatih i neistraženih kulturnih, istorijskih i prirodnih lokaliteta i resursa u srpsko-bugarskom regionu. Inicijativa je započela u aprilu 2020. i trajala do jula 2021. Uprkos pandemiji COVID-19, za ovo kratko vreme uspela je da promoviše nepoznata turistička mesta, održivi razvoj turizma, angažuje lokalne zajednice i turističke resurse i aktivira brojne pilot inicijative. Svi ovi unapred definisani ciljevi postignuti su zahvaljujući uspešnoj saradnji između projektnih partnera – Nacionalnog turističkog klastera „Bugarski vodič“, opštine Vraca i ENECA-e.

Saznajte više o projektnim aktivnostima putem sledećeg Biltena.

Projekat sufinansira EU kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija. Sadržaj ovog teksta je isključivo odgovornost njenih autora i ENECA-e i ni na koji način ne može odražavati stavove Evropske unije.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *