Logo

ZAVRŠEN PROGRAM STRUČNE PRAKSE u okviru projekta „Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana/ki u južnoj i istočnoj Srbiji”

ENECA je u proteklom periodu jako uspešno sarađivala sa zainteresovanim kompanijama i nezaposlenim licima sa završenom srednjom, višom školom ili fakultetom, sa teritorija Niškog, Pirotskog, Jablaničkog, Borskog, Zaječarskog i Pčinjskog okruga u cilju sprovođenja programa stručnih praksa. Kako je ovaj program zvanično završen u nastavku teksta izlistani su rezulati istog.

Preko PROGRAMA STRUČNE PRAKSE 60 kompanija je pronašlo adekvatne i stručne kandidate i uposlilo novu radnu snagu, dok je ukupno 101 nezaposleno lica od čega preko 60% čine osobe ženskog pola iz različitih struka i industrija obavilo ili obavlja stručnu praksu u željenim kompanijama.

Pravo učešća imali su poslodavci sa sedištem u jednom od 6 regiona uključenih u projekat i koji pripadaju privatnom sektoru.

Nezaposlena lica koja su uključena na projekat i program stručne prakse imaju prebivalište na teritoriji jednog od 6 regiona uključenih u projekat, diplomu srednje, više škole ili fakulteta, spadaju u kategoriju mladih do 35 godina starosti, bez radnog su iskustva u struci za koju je steklo određenu kvalifikaciju i evidentirani su u Nacionalnoj službi zapošljavanja.

Projekat je posebno ohrabrivao učešće žena, kao i povratnika po Sporazumu o readmisiji, potencijalnih migranata i pripadnika nacionalnih manjina.

Projekat „Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana/ki u južnoj i istočnoj Srbiji” finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ) uz podršku američke dobrotvorne organizacije Latter-Day Saint Charities (LDS) a sprovode  organizacije CARE International, ENECA iz Niša i NEXUS iz Vranja.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *